6/17/2009

De uitkijktoren van Pyynniki

Een kort verslagje dit keer. Uit de laatste berichten lijkt het erop dat Piet vandaag de Pyynikki uitkijktoren heeft beklommen. De bekende toren uit 1929 heeft de eerdere houten toren vervangen. De originele houten versie was beschadigd tijdens de oorlog in 1918. Het nieuwe rood granite Finse pronkstuk is uit de stijl van het 'Classicisme' en is 26 meter hoog. Het was vandaag redelijk mooi weer en dan schijn je een prachtig uitzicht te hebben over de stad, de bossen, meren enzovoorts.
Verder natuurlijk weer genoten van de sauna, heerlijk gegeten en vroeg naar bed voor de fietstocht van donderdag. Rond 10:00 zal Piet vertrekken richting een camping circa 100 km noordelijk van Tampere. We weten eigenlijk niet of hij richting het Noord-Oosten (Jyvaskyla) gaat of dat hij de route via het Noord-Westen (Seinajoki) heeft gekozen. Wat we wel weten is dat hij het eerste geheugenkaartje met beeldmateriaal naar het thuisfront heeft gestuurd en dat die foto's dus zeer binnenkort op de website te zien zullen zijn!

1 comment:

Unknown said...

Hallo Piet,

Jammer dat het weer tegenzit, maar laat je daardoor niet weerhouden! Je droom is om naar de Noordkaap te fietsen, laat dat niet afnemen door de weergoden.
Leuk om de verslagen te volgen, jammer dat er nog geen "echte foto's" zijn, maar...... er is beloofd dat deze spoedig komen.

Hou vol, je hebt voor hetere vuren gestaan. Als het echt niet meer gaat, kom ik je wel duwen met een regenschermpje boven je hoofd.

Groeten,
Teuny en Fol