6/16/2009

Jammer dat we nog geen echte foto hebben...


16 juni: Bij familie Lehtonen in Kangasala
De tocht begint steeds zwaarder te worden. Niet vanwege het fietsen, maar door het slechte weer. Piet fietst nu al bijna 14 dagen in de regen en dat is behoorlijk vervelend. Een paar kilometer voor Kangasala kreeg hij bijna zijn twijfels. Natuurlijk wordt hij door het thuisfront flink aangemoedigd via smsjes, berichtjes en mailtjes. Het kan niet zo zijn dat zijn avontuur door het slechte weer moet worden stop gezet.
De aankomst bij familie Lehtonen heeft hem gelukkig flink opgebeurd. Zoals een echte Finse traditie heeft familie Lehtonen een sauna in de tuin. Piet heeft daar dan ook heerlijk kunnen ontspannen, jammer dat we daar geen foto van hebben, haha.
Finland heeft ruim 5.244.749 inwoners en meer dan 3,7 miljoen sauna’s. Door de eeuwen heen is de sauna altijd een integraal deel geweest van het Finse leven. Naar de sauna gaan was hetzelfde als eten en slapen. Vandaag de dag wordt de sauna veelal beschouwd als een plaats om het lichaam te reinigen en voor het ontspannen van de spieren en het verfrissen van de geest. Voor de meeste Finnen is de sauna niet alleen een plaats om de ontspannen en schoon te worden. Het heeft ook een zeker gewijde aard. Een veel geciteerde regel over gedrag in de sauna geeft aan dat men zich in de sauna net zoals in de kerk dient te gedragen. Hardop praten dient te worden vermeden, en zeker vloeken hoort hier niet thuis. Finnen vinden ook het lezen van een krant of het kijken van tv/ luisteren naar de radio helemaal niet passen in de sauna. Een sauna is een plek om tot rust te komen en te mediteren!
Morgen staat het Finse automuseum op het programma, dat is in ieder geval hartstikke leuk.

Willen jullie wat bemoedigende worden naar Piet sturen, klik dan op ‘reacties’, want vermoedelijk kijkt hij woensdag of donderdag echt wel weer even op zijn eigen website.

4 comments:

maus said...

Piet ik las daarnet dat het erg tegenzit met het weer en dat is flink balen.Maar een vechter als jij overwint alles.Het weer zag ik net op internet voor de komende 5 dagen wordt goed dus ouwe er nu extra hard tegenaan daar reken ik op Piet.Je mag je droom niet opgeven daar zou je eeuwig spijt van krijgen.Luister vriend de zon komt en in gedachten fiets ik keihard met je mee.Nu het weer beter wordt wil ik weer lezen Piet heeft er weer 175 opzitten en vechten nu, en met mooi weer ook genieten groetjes Maurice

bruintjes said...

nou Piet, ben het volkomen eens met het stukje van Maurice.
Zeker niet opgeven hoor!!!!
Ik vind het juist zo leuk om elke dag even te kijken op je blog en met mij nog veel meer mensen.
Ik hoop dat je even lekker kan bijkomen van deze enerverende dagen tijdens het vissen en geniet van alles wat komt.Vergeet dat het regent en waait en denk aan de Noordkaap die al sinds 2004 op jouw komst wacht.
Heel veel succes en hopend op heel veel mooi weer wensen wij je nog een goede tocht toe.
groetjes annemarie,robert,cheryl en mike

Jan said...

Hoi Piet, hier een bericht uit Ridderkerk. We hebben gelezen dat je het zwaar hebt, maar niet de moed opgeven want je bent al zo ver gekomen dat het zonde is om te stoppen. Na twee dagen rust kan je er weer flink tegenaan. Piet op naar de Noordkaap en de groetjes van Jan en Inge van Steenbergen

Unknown said...

Ha die Piet, hou vol man. Laat het slechte weer je niet nogmaals stoppen de Noordkaap te bereiken.
Je bent goed opweg. We houden wekelijks contact met Lenie. Bianca heeft gisteren nog met haar gebeld. Het wordt vast beter weer!!
Veel plezier met vissen en hopeljk vang je nu meer als in 2004 toen we het met één schamel visje samen moesten doen, smaakte toen wel.
Rustig aan en geniet ervan.
Eric Bianca en Stefan