6/26/2009

Op bezoek bij de kerstman


Het is 26 juni 22:25 uur, we hebben zojuist het laatste nieuws binnen gekregen. Piet bevindt zich om precies te zijn op de Pool Cirkel in het plaatsje Rovaniemi. Voor degenen die het nog niet weten: de kerstman komt oorspronkelijk uit Rovaniemi! In die plaats is het dan ook 365 dagen per jaar kerstfeest. Gisteren is Piet bij de kerstman en kerstvrouw op bezoek geweest, een gekke gewaarwording, want het is niet donker, er ligt geen sneeuw, het was zelfs 23 graden. Rovaniemi schijnt zelfs zijn eigen postzegel te hebben waarop het hele jaar door de kerstman is te zien. Wie weet stuurt hij het thuisfront nog wel een leuk prentje met een van deze bijzondere zegels. Zaterdag vertrekt hij voor 130 kilometer naar Sodanky: een gemeente in de Finse provincie Lapland. Lapland is gekenmerkt door zijn strenge winters. De maximale sneeuwhoogtes in Sodankylä in de winter gaan vaak hoger dan 1 m! In de laatste 10 jaar was de laagst gemeten temperatuur -50°c (1999). De zomers zijn eerder aan de koele kant. Zelden komen de temperaturen boven 20°c. Uitschieters tot 30°C kom haast nooit voor. Laten we maar hopen dat het zonnig en warm is als Piet er morgen einde middag aan komt en zijn tent op zet.

5 comments:

Aart said...

Hey die piet,

De kerstman kon ik al maar ik wist niet dat er nog een kerstvrouw was ook!
Rammelt die ook met haar b....n?
hahaha hey piet nog even en je bent waar je wezen wil toch?
Succes,
Aart

HansPouwe said...

Hoi Piet,

Ik hou je site elke dag in de gaten en het verbaasd me hoe snel je gaat. Geweldig!
Gelukkig zit het weer nu ook mee.

Dirk said...

hee zwager,
doe ze maar de groeten daar en keep them tyres roling, veel plezier en toi toi toi

groeten Dirk en familie

Nico Visser said...

Hoi Piet,
Schiet aardig op hé ? Ga je het redden om zondag in Ivalo te komen?
Denk het niet hé? Is naar mijn mening 160 km. Maar je weet het maar nooit met jou. Als het weer goed is en de zin ook , dan red je het wel. Wat denk je , nog een dag of 4 - 5 ?
Ik ga het vernemen. Leuk dat we zo op deze manier op de hoogte blijven.
Piet, hou de ketting strak, dan gaat het goed komen.Veel succes verder en goed weer gewenst.
Groetjes, Nico Visser.

Unknown said...

Hoi Piet,

Vanuit Ridderkerk willen de buurvrouw en ik je heel veel succes toewensen met de laatste loodjes richting Kaap. Je gaat sneller dan we hadden verwacht, je zou niet zeggen dat je al bijna 60 bent.
Gelukkig zit het weer ook mee. Zagen dat je een huisje met sauna hebt gehuurd. Wij hebben hier ook een sauna, niet gehuurd, maar gekregen, van de weermijnheer, het is hier te...g warm.

Groeten en nog veel succes,
Buurvrouw Bakker en haar lieve dochter